020-58 58 682 cleansheet@jea.nl
0

cleansheet®

ANTIVIRAAL ANTIBACTERIEEL PAPIER

Een veilige en gezonde (werk)plek creëren voor iedereen.

De oplossing

Cleansheet® is papier voorzien van een reagens met klinisch bewezen antibacteriële, antivirale en schimmelwerende eigenschappen.

De toepassing

Cleansheet® kan toegepast worden op kantoren, scholen, zorginstellingen en alle omgevingen waar een schone (werk)plek is vereist. Zo zijn er bureauleggers en tafelleggers.

gebruik van cleansheet®

De Cleansheet® kan gebruikt worden op een (flex)werkplek en tafels. Het papier is groot genoeg om de werkplek en tafel te beschermen tegen bacteriën en schimmels.

Leg een nieuw Cleansheet® op je (werk)plek, voordat je er andere spullen op plaatst

Begin elke (werk)dag met een nieuwe Cleansheet® bureaulegger. Leg deze als eerste op de werkplek en leg daarna pas je laptop, muis en overige benodigdheden op de Cleansheet® zodat deze spullen niet in direct contact komen met het oppervlak van de werkplek zelf. Ondanks het feit dat de werkplek schoongemaakt is heeft het niet de antibacteriële, antivirale en schimmelwerende eigenschappen die Cleansheet® wel heeft. Een essentiële toevoeging om besmettingsmogelijkheden te beperken.

Vul je naam in

Elke Cleansheet® bureaulegger is voorzien van de mogelijkheid om de Cleansheet® te personaliseren door je naam in te vullen. Doe dit direct nadat je een nieuwe Cleansheet® op je werkplek hebt gelegd. Als je dan nog even koffie gaat halen kan iedereen zien dat het jouw werkplek is.

Kruis de dag aan

Kruis de dag aan waarop je de Cleansheet® bureaulegger in gebruik neemt. Zo is er nooit twijfel over wanneer de Cleansheet® in gebruik is genomen en of deze vervangen moet worden of niet. Maak dit een onderdeel van je dagelijkse routine. Ben je per ongeluk vergeten om de Cleansheet® aan het einde van de werkdag in de papierbak te gooien dan is dit dus geen probleem, controleer gewoon even goed welke dag er is aangekruist.

Gooi de Cleansheet® aan het eind van de dag in de papierbak

We raden aan de Cleansheet® aan het eind van de werkdag in de afvalbak te gooien. De werkplek kan dan gereinigd worden en bij de start van de nieuwe (werk)dag kan je een nieuwe Cleansheet® op de (werk)plek leggen.
Cleansheet® gemaakt van FSC-papier en in een gecertificeerde voedselveilige omgeving geproduceerd en kan na gebruik bij het oud-papier.

Kenmerken

Antivirale en antibacteriële werking

Onzichtbare bescherming

Handzaam en veilig verpakt

Eigen design/opdruk mogelijk

Antivirale en antibacteriële werking

Cleansheet® heeft een (tweezijdig) antibacteriële coating die ontworpen is om onzichtbare bescherming en een ‘veilig aan te raken’ oppervlak te bieden.

Onzichtbare bescherming

Cleansheet® is ontwikkeld om het oppervlak gedurende de levensduur een onzichtbare bescherming te bieden dat verschillende soorten microben effectief dood door het beschermende additief en vermindering van de overdracht van microben tussen mensen.

Handzaam en veilig verpakt

De verpakking is zo ontwikkeld dat het makkelijk te verspreiden is en kan indien gewenst dienst doen als opvallende display. Cleansheet® wordt volledig in een foodsafe en beveiligde omgeving vervaardigd en is volgens RIVM richtlijnen verpakt.

Eigen design/opdruk mogelijk

De Cleansheet® producten zijn beschikbaar met een standaard design maar kunnen ook met een eigen design worden bedrukt.

Cleansheet® kan toegepast worden op kantoren, scholen en alle omgevingen waar een schone (werk)plek is vereist. Zo zijn er bureauleggers en tafelleggers.

Cleansheet® Research

Toen de coronavirusziekte 2019 (COVID-19) opkwam, zijn we begonnen met het onderzoeken van nieuwe toepassingen van coating en papier in de strijd tegen de COVID-19-pandemie. Dat onderzoek was gericht op het beperken van de verspreiding van het virus, niet op het gebied van behandeling en diagnose van het virus.

Hierbij hebben we gekeken naar het verbeteren van persoonlijke beschermingsmiddelen, in de vorm van antivirale coatings met behulp van nanomaterialen. Nanomaterialen kunnen verschillende technologische oplossingen bieden voor actuele en toekomstige noodsituaties op het gebied van gezondheid.

In onze zoektocht zijn we uitgekomen bij antimicrobiële en antibacteriële coatings. De combinatie van coating en additief is ontworpen om het bedrukte oppervlak een onzichtbare bescherming te bieden. Dit zorgt er voor dat verschillende soorten microben effectief zullen worden gedood door het beschermende additief, om te voorkomen dat ze worden doorgegeven aan andere personen. Hiermee wordt een vermindering van de overdracht van microben tussen mensen gerealiseerd.

Verontreiniging van het oppervlak is een meer significante factor gebleken in de verspreiding van het virus dan aanvankelijk werd gedacht, ondanks het gebruik van het juiste PPE (Personal Protective Equipment).

Het advies van de gezondheidsorganisatie WHO is om niet aan je gezicht te zitten om besmetting te voorkomen. Je gezicht aanraken gebeurt echter vaak gedachteloos. In 2015 toonde een studie bij Australische studenten geneeskunde aan dat ze hun gezicht om de 2,5 minuten aanraakten, zo’n 23 keer per lesuur. In 44 procent van de gevallen ging het om de neus, mond of ogen aan. Het aanraken maakt deel uit van onbewust gedrag en is dus lastig te onderdrukken.

Dit toont ook het belang aan van het bacterievrij houden van het (werk)oppervlak. Door gebruik te maken van Cleansheet® op de werkplek voorkom je onder andere de overdracht van bacteriën van het werkoppervlak naar het gezicht.

Contact opnemen

Neem vandaag nog contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.